9 Kasım 2009 Pazartesi

YENİ BİR SEMİNER ANLAYIŞI VE BİZ....

Hiç içinde hem tiyatro izleyebileceğiniz,hem fotoğraf belgeseli ile okuma tiyatrosu buluşturulmuş bir eğitim seminerine katıldınız mı?

Disiplinler arası sanatların eşssiz uyumu ile donatılmış ve bunun yanısıra içinde teorik bilgilendirmeler öğrenebileceğiniz bir dizi gösterim ve sunum tekniği. İçinde konsantrasyon ve algılamaya dair merak ettikleriniz oyunculuk sanatı tekniği ile aktarılıyor katılımcılara. Uygulama,izleme,dinleme,öğrenme ve eğlenceyi bir araya da soluklayacağınız bu seminer,sanatın tüm dallarında ki eşssiz güzellikte ki gezinmeyi tarafınıza sağlarken bir taraftan da Bireysel Gelişimlerimize sanat yolu ile amaçlar ve biçemler katmayı hedefliyor.
DÜNYAYI HAYAL GÜCÜ DÖNDÜRÜR O ZAMAN DÖNDÜRELİM DÜNYAYI... sloganımız ile hepinizi hayal gücünü çalıştırmaya davet ediyoruz.
Hayal güçlerinizle birlikte girin aramıza,takım anlayışı içinde diğer sanat dalları ile disiplinlerarası bir uyumda hazırlanmış bu konsepti beş takım ekibi ile başlatıyoruz.
Actıng kavramı ile Rol Playing tekniği kullanılarak bu tekniğin nasıl çalıştırılmasına dair bilgilendirmeler sunuluyor. Bu metod ile, iş alanlarımızda,kişisel ilişki biçimlerimizde yeniden kendimizi yenileyerek,bireysel gelişimde sanat tekniklerinin ne kadar önemli bir gelişme süreci yaşattığını anlatabilmek istiyoruz.
Edebiyatın hayal gücünde ki etkin rolünü,okuma tiyatrosu örneklendirmeleri ile anlatıyoruz. Bizimle birlikte uygulamalara katılmak isteyip istemediğinizi hatırlatıyoruz sizlere...

Acting-Şiir-Reading Teatre-Müzik-Sunum-Work-Shop gibi geniş başlıkları bu 3 saatlik sürede anlatmayı hedefliyoruz. Konsantrasyon ve algılama biçimleri üzerine,sizi tekrar farkındalığınıza,bilgilenmenize ve yaratıcı düşünebilme teknikliklerinin sanatta ki yeri üzerinde aydınlatmayı hedefliyoruz. Keyifle izleyebileceğiniz Oyunculuk Denemeleri ile dolu Black Box ve Magic Box ın içindeki,disiplinlerarası sanat anlayışı ile algılama biçimlerimize merhaba diyoruz.
Nasıl konuşuyoruz sorusuna hem sözel hem de bilinçsel bakabilmeyi paylaşıyoruz.
İnter-Aktif bir biçimde içinde yer alacağınız bu çalışma yöntemi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü 1993 Mezunu Ayşegül Savaş'ın,yöntem ve yeni sunumlaması ile hazırlanmış bir projedir.
Bu projede sizleri de aramızda görmekten büyük keyif ve onur duyarız.
Dünyayı Hayal Gücü Döndürür,o zaman döndürelim dünyayı....



Proje Sahibi
Ayşegül SAVAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder