30 Ekim 2009 Cuma

ÇALIŞMA BİÇEMİ

Seminerler,Atölyeler ve Work-Shoplar…

Çalışma düzeni seminer şeklinde gerçekleştirilecek olursa toplam 6 saatlik bir çalışma planı uygulanır.Bir günde tamamlanan bu çalışma da katılımcı sayısı verimi düşürmemek amaçlı,50 kişiyi geçmeyecektir.
Atölyelerde ise haftanın belli günleri,ilgi alanlarında özel eğitim almak isteyen katılımcıların bir araya gelerek 20 kişiyi geçmemek koşulu ile haftalık periyodik çalışma düzeni uygulanır. Atölyeler toplam 3 ay devam ederken toplam çalışma süresi 10 saat ile belirlenir.
Work-Shop’larda ise,aylık ya da günlük periyot olarak ele alınır. Aylık alınan Work-Shop paketlerinde tüm çalışma teknikleri uygulamalı ve yaratıcı drama egzersizleri ile destekli bir çalışma alanı oluşturur. Aktif halde ki tüm katılımcıların,doğaçlama teknikleri,rol canlandırma ve oynama,akıcı ve düzgün konuşma gibi kişisel gelişim konularında eğlenerek öğrenecekleri bir çalışma alanından kuruludur. Aylık toplam 8 saatlik programlardan oluşur. Günlük Work-shop larda ise günün tamamına yayılarak çalışma yapılır. (Örneğin, saat 12:00-18:00 arası gibi.)

Work-shop çalışması ;Sanatsal yöntemlerle,çoklu zeka kavramının pratiklerini tanımak ve bu tanışma sırasında,eğlenceli,ders niteliğinden uzak,tamamıyla kendini tanıma ve yine kendinle tanışma buluşmasının gerçekleştiği bir çalışma alanıdır. Bu kendini tanıma sürecinde zaman zaman rol playing dediğimiz metotla zaman zaman yaratıcı drama teknikleriyle,zaman zaman da tiyatral oyunlarla inter-aktif seyirci anlayışında bir çalışma oluşturulur.Bu alanda katılımcılar kendi yeteneklerini sınarken bir taraftan da enerjilerinin başka bir alana,sanata doğru kaydığını hissederler.
Tiyatro eserlerinden seçilmiş konuya ve work-shop karakterine uygun 20 dakikalık performanslardır. Oyunu seyretme eyleminde olan katılımcılar bunu izlerken bir taraftan da iletişimsizlikte ki boyutu fotoğraf sanatının dekor imgelemi olarak kullanılmasının görselliğini yaşarlar.

Yaşam koca bir oyun alanıdır ve bizler ölene dek oynamaya devam edeceğiz,kimliklerimizi ruhlarımızı,bedenlerimizle oynayarak devam edeceğiz yaşama ayak uydurmaya…
Tedavi etmeye çalışacağız sınavlarımızdan aldığımız yaralarımızı ve sanatla üretici ve cesaretli bireyler olma yolunda eğlenerek,düşünerek yol alacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder